12 συμβουλές για το πώς να χάσετε βάρος μετά τα 40

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν περάσει σαράντα ετών, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι έγιναν λιγότερο συνεκτική, τα αποθέματα λίπους αρχίζουν να εμφανίζονται εδώ και εκεί και να χάσουν βάρος, γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας το δούμε βήμα-βήμα και μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος.

Γνωρίστε το νέο βιολογικούς ρυθμούς του σώματος σας

διατροφή για την απώλεια βάρους

Πολλές γυναίκες μετά τα σαράντα χρόνια από την έναρξη της εμμηνόπαυσης αλλαγές-που είναι, το σώμα αρχίζει σιγά-σιγά να προετοιμαστούν για την εμμηνόπαυση. Μειωμένα επίπεδα των γυναικείων ορμονών, μερικές φορές διαταράσσεται η ορμονική ισορροπία του θυρεοειδούς αδένα. Πριν από την κορύφωση είναι τυχαία η απελευθέρωση των οιστρογόνων.

Δυστυχώς, αυτές τις ορμονικές εκπομπών μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στην ινσουλίνη του σώματος, και η ινσουλίνη είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αυτό είναι ένας από τους λόγους που οδηγούν στην παχυσαρκία και τον διαβήτη. Επίσης η συσσώρευση επιπλέον κιλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μείωση στα επίπεδα των οιστρογόνων μετά την εμμηνόπαυση. Και αυτές οι ορμόνες βελτιώνει τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα.

Υποχρεωτική εξέταση από ενδοκρινολόγο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξεταστεί από γιατρό, ενδοκρινολόγο, για να βεβαιωθείτε ότι οι ορμόνες του θυρεοειδούς είναι φυσιολογική, όπως παίζει τις ορμόνες που ρυθμίζουν το μεταβολισμό. Και αν μπορείτε να αναγνωρίσετε το πρόβλημα, ο ενδοκρινολόγος θα σας βοηθήσει να διορθώσετε αυτές τις ορμόνες, και ως εκ τούτου να αποκαταστήσει την ορθή μεταβολισμό.

Ελέγξτε ορμόνες

Αν είστε υπέρβαροι και παρά την δίαιτα και την ενεργό άσκηση κιλά συνεχίσει να αυξάνεται, ώστε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ορμόνες. Η ορμονική διαταραχή είναι ένας από τους πιο κοινούς λόγους που εμποδίζει τις γυναίκες να κρατήσει ένα σταθερό βάρος. Ειδικά πριν από την έναρξη της εμμηνόπαυσης, έρχεται η αναδιάρθρωση του σώματος και οι ορμόνες start "μαίνεται."

Για να μειώσει το βάρος δεν θα βοηθήσει καθόλου τη διατροφή και την άσκηση. Και τους περιορισμούς των τροφίμων, και το άπειρο υπολογισμό των θερμίδων που θα επιδεινώσει την κατάσταση — θα εμφανιστεί ευερεθιστότητα, θυμό χειρότερη ποιότητα ύπνου.

Για να βελτιώσει το μεταβολισμό του σώματος και να σταματήσει την ανάπτυξη του υπερβάλλοντος βάρους, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσει την ορμονική ισορροπία, και στη συνέχεια, η άσκηση και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Ρυθμίστε τα έντερα

Τα τρόφιμα που τρώμε περιέχουν πολλές επιβλαβείς ουσίες. Τα οποία συσσωρεύονται με τη μορφή των τοξινών στα τμήματα των εντέρων, η απενεργοποίηση του πεπτικού μας συστήματος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί σε κακή υγεία και αύξηση του σωματικού βάρους. Καθαρισμό του εντέρου είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα στην πορεία προς την αρμονία, μην ξεχάσετε γι ' αυτό.

Αλλαγή στο σύστημα τροφίμων

Για την επιτυχή απώλεια βάρους θα πρέπει πρώτα να μειωθεί η κατανάλωση ζωικών λιπών, γρήγορα υδατάνθρακες που περιέχονται στο ψήσιμο, ζυμαρικά και γλυκά. Και αν μπορείτε, να απέχουν από τη ζάχαρη εντελώς – μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με υποκατάστατα.

Μην κάνετε κατάχρηση αλμυρό φαγητό! Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και αυξάνει την δίψα. Το υπερβολικό υγρό που όχι μόνο αυξάνει το σωματικό βάρος, αλλά συσσωρεύεται στα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας υπέρταση.

Να θυμάστε: τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλά επίπεδα υδατανθράκων σε νεότερη ηλικία, πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε σωματικό λίπος.

Μην ξεχνάς το Πρωινό — είναι σημαντικό για να λειτουργήσει ολόκληρο το σώμα! Δεν λαμβάνουν θρεπτικές ουσίες, το πρωί, ο εγκέφαλος θα σας υπενθυμίσω για φαγητό όλη την ημέρα! Σε θέση να αντέξει την επίθεση, το χέρι θα φτάσει αυτόματα για μια γλυκιά καραμέλα ή ένα σάντουιτς.

Εξαπατούν τον εγκέφαλο, να του δώσει χαμηλή σε θερμίδες τρόφιμα, με τη μορφή του μια ελαφριά σαλάτα ή κούνημα πρωτεΐνη. Μετά από ένα ελαφρύ Πρωινό, το σώμα ενεργοποιεί τις μεταβολικές διαδικασίες και να επικεντρωθεί στην ενεργό καίει θερμίδες όλη την ημέρα.

Για το δείπνο πάρα πολύ, ή καθόλου λιπαρά τρόφιμα, μόνο εύκολο φαγητό. Και ξεχνάμε τον κανόνα "μην τρώτε μετά 18-00". Αν έρθει στο σπίτι μετά τη δουλειά αργότερα από τις έξι το απόγευμα, να είστε βέβαιος να φάει πριν πάτε για ύπνο.

Είναι αδύνατο στηρίζεται σε αρκετά άδειο στομάχι. Να θυμάστε: υγιεινό ύπνο δεν θα συμβεί με άδειο στομάχι. Μια υγιή ύπνο είναι ένα άλλο στόχο για να εργαστούν προς ένα σταθερό βάρος.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις, ώστε να μην κερδίσει το βάρος είναι να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων. Είναι απαραίτητο να μειώσει κάθε πέντε χρόνια στις διακόσιες θερμίδες. Για παράδειγμα: τριάντα πέντε χρόνια καθημερινής κανόνας των θερμίδων μπορεί να ανέρχεται σε δύο χιλιάδες θερμίδες. Χίλια οκτακόσια θερμίδες την ημέρα και σαράντα χρόνια και μετά από σαράντα πέντε χρόνια – όχι περισσότερο από μία χιλιάδες εξακόσια θερμίδες. Αν έχετε κολλήσει σε αυτό το άρθρο, το βάρος θα αυξηθεί.

Το φαγητό κατά τη διάρκεια ένα γεύμα, μασήστε την αργά, τόσο το καλύτερο. Λόγω αυτό το συναίσθημα της πληρότητας, θα έρθει πιο γρήγορα και δεν θα φάτε παραπάνω.

Για να βοηθήσει να μείνετε αδύνατοι μπορεί να βάμμα του aralia. Μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Είναι ένα ποτό τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα για σαράντα ή τριάντα σταγόνες. Περιοδικά για να πιείτε αυτό έγχυσης, μπορείτε να απαλλαγείτε από ορμονικές διαταραχές.

Ένα άλλο καλό διεγερτικό των γυναικείων ορμονών είναι η ρίζα γλυκόριζα. Με αυτό τον τρόπο: μία κουταλιά της σούπας βότανα που γεμίζουν με τριακόσια ml βραστό νερό. Μετά από είκοσι λεπτά η έγχυση ποτό η έγχυση πριν από το γεύμα, το ένα τρίτο Φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα. Η μόνη αντένδειξη είναι η υπέρταση.

Και εισάγετε στη διατροφή σας περισσότερη πρωτεΐνη τρόφιμα, όπως ψάρι και κοτόπουλο.

Παρατηρήστε την ισορροπία του νερού

πώς να χάσετε βάρος μετά τα 40

Με την ηλικία, το δέρμα γίνεται ξηρό, επειδή η υγρασία αρχίζει να αντισταθεί χειρότερα. Και είναι γεμάτη με την εμφάνιση των νέων ρυτίδων και πάχυνση του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό των θρόμβων αίματος και την προσκόλληση των σκαφών. Για να αποφευχθεί αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσετε την ισορροπία του νερού.

Αυτό απαιτεί την ημέρα για να πιείτε δύο, και αν μπορείτε να βρείτε αυτό το δύσκολο και, στη συνέχεια, μισό λίτρο νερό, με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν έχετε προβλήματα με τα νεφρά. Επίσης, είναι σημαντικό για την απώλεια βάρους. Θα είναι πιο γρήγορα για να λάβετε τις τοξίνες, για την διάσπαση των λιπών και, κατά συνέπεια, να βελτιώσει τα εσωτερικά όργανα, τα οποία υποστηρίζουν το μεταβολισμό.

Την εξάλειψη της αϋπνίας

Κάθε δραστήρια γυναίκα μετά από σαράντα χρόνια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ύπνος, και μερικές φορές αϋπνία. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω στρες ή η παρουσία των προβλημάτων, αλλά λόγω των προβλημάτων στο φυσικό πεδίο — όπως ροχαλητό, πόνος στην πλάτη, σπασμός και ούτω καθεξής, που παρεμβαίνει με τον ύπνο μιας καλής νύχτας.

Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το βράδυ ο ύπνος είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη του ύπνου, ή την απουσία της από πρώτο χέρι συνδέεται με την αύξηση της μάζας σώματος, λόγω της δράσης των ορμονών: η γκρελίνη και η λεπτίνη, η οποία ελέγχει το αίσθημα κορεσμού και της πείνας.

Εάν κοιμάστε λίγο, αυξάνει το επίπεδο της γκρελίνης, και τα επίπεδα της λεπτίνης πέφτουν. Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη πείνα και την έλλειψη ύπνου, το σώμα αρχίζει να αποζημιώσει με το φαγητό, και ακόμη περισσότερες θερμίδες.

Η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου, το μεταβολισμό του σώματος πιο ενεργό. Τα περισσότερα κοιμόμαστε, τα περισσότερα aktiviziruyutsya ο μηχανισμός καύσης του λίπους.

Επίσης δεν πρέπει να τρώνε περισσότερο το βράδυ, επειδή οι θερμίδες που παίρνουμε πριν από το κρεβάτι, καίγονται πολύ πιο αργά. Και τι θα δεις: όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να έχουν καλό ύπνο και μια άγρυπνη νύχτα, συμβάλλει στην πρόσληψη επιπλέον κιλά. Τι να κάνω; Θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της για υγιή ύπνο σε όλους τους δυνατούς τρόπους.

Βρείτε έναν τρόπο για να ξεπεράσουν την κατάθλιψη και το άγχος

Συχνά αισθάνονται νευρικοί ή υποφέρουν από κατάθλιψη; Στη συνέχεια, να ξεχάσουμε την αρμονία. Το στρες έχει αρνητική επίδραση στο πεπτικό σύστημα που είτε ενεργά ξεκινά ή σταματά.

Διαταραχές στο πεπτικό σύστημα, οδηγούν σε κακή πέψη των τροφίμων, φούσκωμα. Επιπλέον, η κατάθλιψη και το άγχος αυξάνουν την ανάγκη για γλυκό και υψηλής θερμιδικής αξίας τρόφιμα.

Ξέχνα αυστηρές δίαιτες και σοβαρή απώλεια βάρους

Για κάθε δραστική και γρήγορη απώλεια βάρους μετά από σαράντα δεν θα μπορούσε να είναι και ομιλίες! Σταδιακή απώλεια βάρους! Σε αυτή την ηλικία το δέρμα δεν είναι ελαστικό ώστε να αντέχουν την απότομη αλλαγή βάρους και θα ανταμείψει το σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Επίσης, μια απότομη πτώση σε θρεπτικά συστατικά οδηγεί στην ανάπτυξη νέων ασθενειών. Φυσιολογικά υγιή απώλεια βάρους είναι μια απώλεια βάρους ένα κιλό ανά εβδομάδα, 4-5 κιλά ανά μήνα. Μην μετατρέψει τον εαυτό σας σε αποξηραμένα φρούτα.

Να αναθεωρήσει τα φάρμακά τους

Λαμβάνοντας ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν την παχυσαρκία με έμμεσο τρόπο. Για παράδειγμα, αντι-αλλεργικές και υπνωτικά προκαλέσει υπνηλία και κόπωση. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένη ημερήσια κατανάλωση θερμίδων οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Έλκους φάρμακα και αντικαταθλιπτικά επηρεάζουν την όρεξη. Και αυξημένη όρεξη δηλωμένος εχθρός της απώλειας βάρους.

Ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να αναμένεται από τη λήψη φαρμάκων που επιταχύνουν τη διαδικασία της ωορρηξίας. Σε αυτή την περίπτωση, για να μειώσει το βάρος θα βοηθήσει στην αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.

Αν παρατηρήσετε ότι όταν παίρνετε ένα συγκεκριμένο φάρμακο βάρος αρχίζει να αυξάνεται, να την αντικαταστήσει με κάτι πιο κατάλληλο για το σώμα σας.

Χθες το σπορ

Υπάρχει ένα δόγμα το οποίο είναι γνωστό για τους αθλητές: η περισσότερη μυϊκή μάζα, τόσο πιο αποτελεσματικά το μεταβολισμό σας να καίει λίπος. Αλλά η φυσική γήρανση τείνει στην απώλεια της μυϊκής μάζας με την ηλικία αντικαθίσταται από λίπος.

Είναι ένα σήμα ότι θα πρέπει να εργάζονται για την κινητοποίηση δυναμικού των μυών. Και να το θέσουμε απλά να ξεκινήσετε την άσκηση. Σήκωσε ένα αποδεκτό σύνολο των ασκήσεων και να αρχίσει την κατάρτιση των μυών. Υποστήριξη του μυϊκού συστήματος σε καλή κατάσταση μπορείτε να μειώσετε τον όγκο του σχήματος και να αποφύγετε την παχυσαρκία.

Τρώτε τροφές που βοηθούν στην καύση του λίπους

πώς να χάσετε βάρος

Υπάρχουν μια σειρά από προϊόντα, τα οποία μπορείτε να φάτε όσο χρειάζεται για τα επόμενα χρόνια, συν το ότι ενθαρρύνει το σώμα να κάψει λίπος. .

Σωματική άσκηση και αυστηρή δίαιτα είναι ανίσχυρη, αν το σώμα είναι φραγμένο με τοξίνες, τα απόβλητα τροφίμων και δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά. Επίσης, κάθε είδους σούπερ διατροφή θα σας βοηθήσει να μείνετε λεπτό αν έχετε ιατρικά προβλήματα. Προσέξτε την υγεία σας και είναι λεπτό το φθόνο των νέων!