Μια σειρά απλών και αποτελεσματικών ασκήσεων για επίπεδο στομάχι

πώς να χάσετε βάρος με την άσκηση

Η πορεία προς μια τέλεια φιγούρα και ορεκτικά σχήματα καθίσταται συχνά πιο δύσκολη λόγω του προβλήματος της εξάλειψης προβληματικών περιοχών. Κατά κανόνα, αυτές είναι οι πλευρές και η κάτω κοιλιακή χώρα, που μερικές φορές αναιρούν πολλές προσπάθειες. Αυτό συμβαίνει συχνά επειδή τα κορίτσια δεν αντιμετωπίζουν σωστά το πρόβλημα της απώλειας βάρους. Για να αποκαταστήσετε την αρμονία στην περιοχή της μέσης και να κάνετε τις πλευρές μικρότερες, δεν χρειάζεται απλώς να ακολουθήσετε μια διατροφή ή να κάνετε καλλυντικές διαδικασίες στο σπίτι. Είναι επίσης σημαντικό να κάνετε τακτικά ειδικές ασκήσεις, σκοπός των οποίων είναι να χάσετε βάρος στις πιο προβληματικές περιοχές. Και περιγράφονται σε αυτό το άρθρο

Δεν χρειάζεται να εξαντληθείτε καθόλου με την προπόνηση με βάρη εάν θέλετε να κάψετε υπερβολικό λίπος από τις πλευρές και τη μέση. Τώρα υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις προβληματικές περιοχές χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας.

Βασικές συμβουλές για όσους θέλουν να χάσουν βάρος

Το γυναικείο σώμα είναι ένας μοναδικός και μάλλον περίπλοκος μηχανισμός. Καθ 'όλη τη ζωή της, το δίκαιο σεξ βιώνει αλλαγές στο σώμα της. Μηνιαίες αλλαγές στο εσωτερικό, επηρεάζοντας παράγοντες από το εξωτερικό, η ακατάλληλη διατροφή συμβάλλει στην αύξηση των παραμέτρων του σχήματος. Ρυθμίζοντας τον τρόπο ζωής σας και προσθέτοντας ασκήσεις απώλειας βάρους στην κοιλιά και στις πλευρές, μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που προέκυψε και να απαλλαγείτε από το υπερβολικό βάρος στις πιο προβληματικές περιοχές του σώματος.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι οι καθημερινές κοιλιακές ασκήσεις δίνουν σε ένα κορίτσι μια λεπτή μέση και μια όμορφη ανακούφιση των πλευρών, πρέπει να θυμάστε ότι δεν υπάρχει τοπική καύση λίπους - φύλλα λίπους όχι μόνο από την κοιλιά και τις πλευρές, αλλά και από άλλουςΤα μέρη του σώματος ομοιόμορφα

Μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και ειδικές ασκήσεις θα σας φέρουν πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο. Η έντονη άντληση της πρέσας βοηθά μόνο στη σύσφιξη των μυών. Σε αντίθεση με την άντληση του τύπου, μια σειρά ασκήσεων που στοχεύουν να συρρικνωθεί η κοιλιά και να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες στις πλευρές μπορεί να βελτιώσει το σώμα σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες ομάδες μυών. Επομένως, είναι πιο αποτελεσματικές από τις κοιλιακές ή τις επίπονες δίαιτες.

Για να τακτοποιήσετε το σώμα σας, πρέπει να προσπαθήσετε να φάτε σωστά. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να περιορίσετε τη χρήση ανθυγιεινών και υψηλών θερμίδων τροφίμων, αλκοόλ και να αποκλείσετε τις κακές συνήθειες. Στη συνέχεια, η εκπαίδευση στο σπίτι και τα αθλήματα γίνονται πιο αποτελεσματικά.

χρήσιμες συμβουλές για την απώλεια βάρους

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες συστάσεις που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους σε προβληματικές περιοχές:

 • διαιρεί τα συνηθισμένα τρία γεύματα την ημέρα σε 5-6 γεύματα την ημέρα.
 • τρώτε σε μικρές μερίδες έτσι ώστε όταν φεύγετε από το τραπέζι να αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι,
 • πιείτε 1 ποτήρι καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μισή ώρα πριν από τα γεύματα,
 • Όταν πεινάτε το βράδυ, συνιστάται να το σβήσετε με ένα ποτήρι νερό ή μια μικρή ποσότητα κεφίρ με χαμηλά λιπαρά.

Εάν ακολουθείτε αυτές τις συμβουλές και κάνετε αποτελεσματικές ασκήσεις απώλειας βάρους στο στομάχι και τις πλευρές σας στο σπίτι τακτικά, θα δείτε αποτελέσματα εντός του πρώτου μήνα.

Μια σειρά ασκήσεων για όμορφες πλευρές και "σφήκα μέσης"

Οι ασκήσεις στην κοιλιά και στο στόμα που μπορούν εύκολα να γίνουν στο σπίτι είναι αρκετά απλές. Για να απαλλαγείτε από προβληματικές περιοχές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από απλές και απλές εργασίες. Δείτε τα παραδείγματα παρακάτω.

Μια σειρά ασκήσεων για επίπεδο στομάχι

 • άσκηση σανίδων.Αυτή είναι η ευκολότερη και πιο αποτελεσματική άσκηση που κάνει το ελαφρώς χοντρό στομάχι σας πιο σφιχτό και πιο κολακευτικό. Εκτελείται ως εξής: αρχική θέση - μια στάση για push-ups από το πάτωμα. Το σώμα πρέπει να είναι παράλληλο με την επιφάνεια του δαπέδου και οι δύο βραχίονες πρέπει να στηρίζονται. Αφού πάρετε την περιγραφόμενη θέση, πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν όσο το δυνατόν περισσότερο, βάζοντας βάρος στους κοιλιακούς μυς σας. Για αρχάριους, μπορείτε να ξεκινήσετε με 30 δευτερόλεπτα και να επεκτείνετε την περίοδο σε 3-5 λεπτά.
 • Η άσκηση ποδηλάτωνείναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για την ενίσχυση των κοιλιακών μυών και για την απώλεια βάρους. Αυτή η άσκηση είναι κλασική και εκτελείται σύμφωνα με το τυπικό σχήμα: Θέση εκκίνησης - ξαπλωμένη στην πλάτη σας με τα πόδια σας τεντωμένα προς τα εμπρός, πραγματοποιούνται κινήσεις που μιμούνται μια απλή βόλτα με το ποδήλατο. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τεντωθείτε οι κοιλιακοί μύες.
 • Άσκηση "Πατήστε με τα πόδια σας και βάλτε τα πίσω από το κεφάλι σας". Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, πρέπει να αναλάβετε την αρχική θέση - ξαπλωμένη στο πάτωμα στην πλάτη σας, τα χέρια κατά μήκος του σώματος και τα πόδια τεντωμένα κατά μήκος. Σιγά-σιγά πρέπει να σηκώσετε τα κλειστά και ίσια πόδια σας και να φέρετε απαλά τα πόδια σας πίσω από το κεφάλι σας.
 • Περιστρέψτε τα πόδια για να αφαιρέσετε τις πλευρές
 • Άσκηση "ανύψωση του κορμού"- πραγματοποιείται σύμφωνα με την αρχή της άντλησης του τύπου, αλλά με τα πόδια σηκωμένα. Για να ολοκληρώσετε αυτήν την άσκηση, θα χρειαστείτε μια καρέκλα, καναπέ ή fitball για υποστήριξη. Αρχική θέση - ξαπλωμένη στο πάτωμα, βάλτε τα πόδια σας σε ένα στήριγμα έτσι ώστε να έχετε γωνία 90 μοιρών, διασχίστε τα χέρια σας στο στήθος σας. Θα πρέπει να κάνετε αυξήσεις κορμού και να πλησιάζετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γόνατά σας. Συνιστάται να κάνετε τέτοιες ασκήσεις έως ότου εμφανιστεί αίσθημα καύσου στους κοιλιακούς μυς. Οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν με 3 σετ των 10 επαναλήψεων το καθένα και να αυξήσουν σταδιακά τον αριθμό.
 • Άσκηση "Σπρώχνοντας με ένα φορτίο με πόδια". Επίσης, μια απλή αλλά αποτελεσματική άσκηση για την απώλεια βάρους στην κάτω κοιλιακή χώρα. Αρχική θέση - ξαπλωμένη στο πάτωμα με τα χέρια σας απλωμένα και ένα βάρος παγιδευμένο μεταξύ των ποδιών σας στο επίπεδο των αστραγάλων σας. Όταν κάνετε τέτοιες ασκήσεις στο σπίτι για να χάσετε βάρος στο στομάχι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μαξιλάρι, μια μικρή λαστιχένια μπάλα, ως φορτίο. Το φορτίο πρέπει να ανυψώνεται με ίσια πόδια έτσι ώστε να σχηματίζεται γωνία 30-45 μοιρών μεταξύ αυτών και της επιφάνειας του εδάφους. Αξίζει να παραμείνετε σε αυτήν τη θέση για 30-60 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα πόδια μπορούν να χαμηλώσουν με το φορτίο. Συνιστάται να αυξάνετε σταδιακά τον αριθμό των επαναλήψεων, έτσι ώστε να αισθανθείτε ένα ελαφρύ κάψιμο στο τέλος της προπόνησης.
 • Ασκήσεις περιστροφής- απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις για την απώλεια βάρους στην κοιλιά και τις πλευρές. Εκτελείται ξαπλωμένο στο πάτωμα. Όταν λυγίζετε τα πόδια σας στα γόνατα, πρέπει να σηκώσετε το σώμα σε ένα μικρό ύψος από το πάτωμα με τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας. Αυτή η θέση αμαξώματος διατηρείται για 1-12 λεπτά, και στη συνέχεια μπορείτε να χαμηλώσετε αργά τον εαυτό σας στην αρχική θέση. Με δυστοκίες μπορείτε να μειώσετε αισθητά το μέγεθος της κοιλιάς σας και να το κάνετε πιο κολακευτικό χωρίς να φύγετε από το σπίτι σας.

Συγκρότημα άσκησης για ανυψωμένες πλευρές

Για να κάνετε την πλευρική περιοχή πολύ μικρότερη, αφαιρέστε τις ρυτίδες που έχουν σχηματιστεί σε αυτές τις προβληματικές περιοχές και επαναφέρετε τους πλευρικούς μύες. Το ακόλουθο συγκρότημα μπορεί να γίνει στο σπίτι.

Όπως και το προηγούμενο, είναι αρκετά απλό και περιλαμβάνει ασκήσεις όπως αυτό για ωραίες σελίδες:

  Αδυνάτισμα για στομάχι και πλευρές
 • Περιστρέψτε το στεφάνι χούλα για 10 έως 20 λεπτά καθημερινά. Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή άσκηση για την κοιλιά και τις πλευρές. Χάρη σε αυτόν, μπορείτε όχι μόνο να κάνετε τις πλευρές ελαστικές και τεντωμένες, αλλά και να κάνετε την κοιλιά μικρότερη. Αρκεί να αγοράσετε ειδικό αθλητικό εξοπλισμό και να τον περιστρέφετε περιοδικά γύρω από τη μέση.
 • Άσκηση "Κλίσεις". Αυτή η δράση είναι γνωστή σε πολλούς από τις ημέρες του νηπιαγωγείου. Από νεαρή ηλικία, τα παιδιά διδάσκονται αυτήν την άσκηση κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, καθώς παραμένει η πιο παραγωγική λόγω της ποικιλίας πιθανών δραστηριοτήτων. Αρκεί να στέκεστε ευθεία με τα πόδια σας πλάτος ώμου και να λυγίζετε αργά προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν 15 επαναλήψεις για κάθε πλευρά. Πρέπει να αυξήσετε σταδιακά τον αριθμό των προσεγγίσεων.
 • Ασκήσεις για την εξάλειψη της λιπαράς γλυκύτητας στις πλευρές του «μύλου». Η εκτέλεση πραγματοποιείται σύμφωνα με το τυπικό σχήμα: Η αρχική θέση στέκεται με τα πόδια του πλάτους ώμου στο πάτωμα. Στη συνέχεια, πρέπει να λυγίσετε τον κορμό σας προς τα εμπρός και να τεντώσετε εναλλάξ τα χέρια σας προς τα δάχτυλα των αντίθετων ποδιών. Αυτή η γυμναστική χρησιμεύει όχι μόνο για τη σύσφιξη των πλευρικών μυών και της πίεσης, αλλά και για την ενίσχυση της πλάτης.
 • Άσκηση "κούνια πόδια". Πραγματοποιείται ενώ στέκεται, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας σόου ενώ ασκείστε. Όταν πλησιάζετε το τραπέζι ή αντικαθιστάτε μια καρέκλα με την πλάτη σας σε εσάς, πρέπει να σταθείτε πλάγια. Κρατήστε στην άκρη του τραπεζιού / πίσω μέρος της καρέκλας με το χέρι σας έτσι ώστε η στάση σας να είναι επίπεδη. Η ταλάντευση εμπρός και πίσω γίνεται εναλλάξ με κάθε πόδι. Συνιστάται να σηκώνετε τα πόδια σας όσο το δυνατόν ψηλότερα και να μην λυγίζετε τα πόδια σας. Συνιστάται να κάνετε 3 σετ των 15 ταλαντώσεων για κάθε πόδι.
 • Μια πολύ δυνατή άσκηση "Η Μικρή Γοργόνα". Αρχική θέση: ξαπλωμένη στο πλάι σας στο πάτωμα με το κεφάλι σας να ακουμπά στο ένα χέρι λυγισμένο στον αγκώνα και το άλλο χέρι στο πάτωμα κοντά στο στομάχι σας. Είναι απαραίτητο να σηκώσετε τα δύο ίσια πόδια όσο το δυνατόν υψηλότερα. Μην κρατάτε τα πόδια σας λυγισμένα στο πάνω μέρος των γόνατων για λίγα δευτερόλεπτα και χαμηλώστε τα αργά. Μετά από ένα διάλειμμα είκοσι δευτερολέπτων, σηκώστε τα ξανά. Επομένως, πρέπει να κάνετε 10-15 επαναλήψεις και, στη συνέχεια, να γυρίσετε την άλλη πλευρά και να κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά.