Πώς μπορείτε να χάσετε 10 κιλά την εβδομάδα στο σπίτι;

Ποιες δίαιτες θα σας βοηθήσουν να χάσετε 10 κιλά την εβδομάδα; Ποια είναι τα μειονεκτήματά τουςΕξαιτίας αυτού, το βάρος θα φύγει.

Οι όροι "χθες" είναι πολύ συνηθισμένοι στη ζωή μας. Στην εργασία, το αφεντικό πρέπει να αναφέρει σε αυτήν τη λειτουργία. Πρέπει επίσης να έχει χρόνο να κάνει τις δουλειές, κυρίως την προηγούμενη μέρα και όχι σήμερα. Και για να χάσετε βάρος. . . Εδώ ο ίδιος ο Θεός διέταξε να φαίνεται όμορφος και λεπτός εδώ και τώρα, αλλά όχι σε λίγους μήνες ή ακόμα και σε ένα χρόνο! Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σκέφτονται να χάσουν βάρος την παραμονή ενός ταξιδιού στη θάλασσα στο ύψος της σεζόν στην παραλία, αλλά όχι το χειμώνα ή την άνοιξη.

Ως εκ τούτου, πολλές ερωτήσεις όπως "Πώς να χάσετε 10 κιλά την εβδομάδα". Επιπλέον, είναι επιθυμητό να το κάνετε αυτό χωρίς σωματική άσκηση, καθώς απλά δεν υπάρχει χρόνος για το γυμναστήριο (και την επιθυμία να πάτε εκεί). Υπάρχουν πολλές τέτοιες συμβουλές στο Διαδίκτυο, μερικές από τις οποίες μπορούν ακόμη και να προσφέρουν πραγματική βοήθεια. Αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά.

Η ανάγκη για αθλητισμό

πώς να χάσετε 10 κιλά σε μια εβδομάδα

Ο όρος "στο σπίτι" είναι πιο συνηθισμένος από άλλους που βρέθηκαν ή υπονοούνται σε έρευνες από άτομα που βιάζονται να χάσουν επειγόντως επιπλέον κιλά. Τέλος, επιλέγοντας ένα γυμναστήριο, αγοράζοντας συνδρομή, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα άσκησης. Λοιπόν οι διακοπές τελειώνουν και μάλλον έχετε αποφασίσει να χάσετε βάρος μόλις μια εβδομάδα πριν;

Στη συνέχεια δηλώνουμε υπεύθυνα ότι χωρίς φυσική άσκηση δεν θα υπάρξει απώλεια ποιότητας χωρίς φυσική άσκηση για την αισθητική εμφάνιση του σχήματος!

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους απαιτείται άσκηση:

 • οι μύες παραμένουν σε καλή κατάσταση.
 • καταναλώνει περισσότερες θερμίδες.
 • Οι μεταβολικές διεργασίες επιταχύνονται.

Είναι αδύνατο να καθίσετε στον καναπέ, επομένως η αποτελεσματικότητα της δίαιτας μειώνεται δραματικά. Ακόμα κι αν αφήσετε τον εαυτό σας να λιμοκτονούν ψωμί και νερό, μόνο χάρη στις δαπάνες του για τις καθημερινές ανάγκες του σώματος μπορεί να σας καταστρέψει. Ακόμα και όταν το σώμα κάθεται ακίνητο, χρησιμοποιεί ενέργεια για μεταβολικές διεργασίες: αναπνοή, καρδιακό παλμό, εγκεφαλική δραστηριότητα. Απλώς προσθέστε ελάχιστη σωματική δραστηριότητα (ακόμα κι αν είναι ένα ποδήλατο γυμναστικής), η κατανάλωση θερμίδων αυξάνεται δραματικά.

Ακόμα και χωρίς άσκηση, ο μυϊκός ιστός διασπάται ακόμη πιο γρήγορα από τον λιπώδη ιστό. Σε τελική ανάλυση, το σώμα δεν χρειάζεται να το αποθηκεύσει, οπότε απελευθερώνει ενεργά ενέργεια καθώς οι θερμίδες δεν τροφοδοτούνται με τροφή.

Το να κάθεται σε δίαιτα χωρίς φορτίο θα σας κάνει μικρότερους αλλά δεν θα έχετε το σχήμα που θέλετε. Σε τελική ανάλυση, είναι οι μύες που συνθέτουν όλες τις καμπύλες και τις γραμμές του σώματος που εκτιμώνται τόσο από το αντίθετο φύλο. Εάν ο μυς γίνει λιγότερο λίπος, δεν υπάρχει λόγος ελκυστικότητας.

Τύποι δίαιτας έκτακτης ανάγκης για απώλεια βάρους

Ας υποθέσουμε ότι δεν σας ενδιαφέρει πώς φαίνεται το αποτέλεσμα. Το κύριο πράγμα είναι να συμπιέσετε μερικά μεγέθη μικρότερα στο παντελόνι, έτσι ώστε τα βέλη των ζυγών να δείχνουν την επιθυμητή μορφή. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό σε μια εβδομάδα μόνο με δίαιτες; Μόνο ένας εξαιρετικά αυστηρός περιορισμός στην πρόσληψη θερμίδων (αλλά όχι περισσότερο από το 20% του κανόνα) μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Πολλές μονοφωνικές δίαιτες σπεύδουν να βοηθήσουν με αυτήν την προσπάθεια. Τα πιο δημοφιλή είναι το κεφίρ και το φαγόπυρο:

 • Το πρώτο σάς επιτρέπει να τρώτε 100 γραμμάρια βρασμένου ρυζιού ή κοτόπουλου χωρίς αλάτι την ημέρα εκτός από το κεφίρ σε απεριόριστες ποσότητες.
 • Αλλά το δεύτερο δεν σας επιτρέπει να τρώτε τίποτα εκτός από 200 γραμμάρια φαγόπυρου την ημέρα. Επιπλέον, δεν χρειάζεται καν να βράσει, αλλά παρασκευάζεται σε βραστό νερό όλη τη νύχτα.

Η απώλεια μερικών κιλών σε μια τέτοια δίαιτα λιμοκτονίας θα λειτουργήσει. Αλλά ακόμη και αυτές οι δίαιτες δεν εγγυώνται ότι θα χάσετε 10 κιλά την εβδομάδα. Το σώμα τις πρώτες μέρες θα αντισταθεί στο να εγκαταλείψει το βάρος του, οπότε μια τέτοια ομίχλη μπορεί να χάσει όχι 10, αλλά 2-4 κιλά, και ακόμη και τότε όχι λόγω λίπους.

Πρόσθετες επιλογές για απώλεια βάρους

Επειδή η δίαιτα δεν εγγυάται το επιθυμητό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσπαθήσετε να βελτιώσετε με κάποιο τρόπο την αποτελεσματικότητά της. Για να επιταχυνθεί η απώλεια ενός κιλού, εφευρέθηκαν πολλά επιπλέον μέσα. Εδώ είναι τα κύρια:

 • μεταβολικός ενισχυτής;
 • διουρητικά;
 • θερμογενετική.

Επιταχύνετε το μεταβολισμό σας

Τρόποι για να χάσετε βάρος γρήγορα σε μια εβδομάδα

Το πρώτο στοιχείο στη λίστα είναι το πιο προσιτό - κανονικός καφές. Πιο συγκεκριμένα, περιέχει καφεΐνη. Χρησιμοποιείται ενεργά σε προϊόντα αθλητικής διατροφής. Η καφεΐνη επιταχύνει το μεταβολισμό, κάνει ένα άτομο ισχυρότερο και ανακουφίζει την πείνα. Η κατάποση καθιστά ευκολότερη την ανοχή άκαμπτων δίαιτας και επιταχύνει ελαφρώς την κατανάλωση θερμίδων από το σώμα.

Σε ήρεμη κατάσταση, η κατανάλωση καφεΐνης δεν βοηθά τόσο όσο στον ενεργό αθλητισμό (εκεί η αύξηση της κατανάλωσης θερμίδων φτάνει + 20%)Ωστόσο, αυτός ο μεταβολικός ενισχυτής έχει επίσης εμφανή μειονεκτήματα. Διατρέχετε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ανεπιθύμητων ενεργειών:

 • πονοκέφαλος;
 • αϋπνία;
 • ευερεθιστότητα;
 • υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι ουσίες που περιέχονται στους κόκκους καφέ διεγείρουν το νευρικό σύστημα και οδηγούν σε επιτάχυνση των μεταβολικών διεργασιών ενεργοποιώντας την παραγωγή αδρεναλίνης. Όποιος ήταν πολύ νευρικός και έχει βιώσει την απελευθέρωση αδρεναλίνης στο αίμα γνωρίζει πώς αυτή η ορμόνη επηρεάζει την κατάσταση ενός ατόμου.

Οι πονοκέφαλοι με παρατεταμένες αυξήσεις της συγκέντρωσης της αδρεναλίνης είναι συνηθισμένοι και η ποιότητα του νυχτερινού ύπνου μειώνεται αναμενόμενα. Αυτό δεν επιτρέπει σε ένα άτομο να αναρρώσει κανονικά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό κατά τη δίαιτα.

Τέλος, εάν έχετε πρόβλημα με τον καφέ και η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται, αποφύγετε τυχόν συμπληρώματα με βάση την καφεΐνη.

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με νερό;

Δεν πρόκειται να αναγκάσει τους ανθρώπους να κάθονται μόνοι στο νερό χωρίς φαγητό. Ωστόσο, η ταχεία απομάκρυνση υγρού από το σώμα είναι δυνατή πολύ γρήγορα μέσα σε λίγες ημέρες. Μην υποτιμάτε το βάρος της περίσσειας (και όχι της περίσσειας) νερού στο σώμα σας. Με μία μόνο άσκηση ή όταν πηγαίνει στη σάουνα, ένα άτομο μπορεί να χάσει 2-3 κιλά μόνο λόγω υγρών.

Μια ποικιλία διουρητικών χρησιμοποιούνται ως διεγερτικά. Βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους χωρίς σωματική δραστηριότητα και ακόμη και χωρίς ειδικές δίαιτες - απλά αφαιρώντας νερό

Αλλά η απώλεια υγρών είναι επικίνδυνη αφυδάτωση. Όσο λιγότερο άτομο καταναλώνει υγρασία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εμφάνισής του. Επομένως, εάν έχετε ήδη αποφασίσει να χάσετε βάρος χρησιμοποιώντας διουρητικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρακολουθείτε την ποσότητα πόσιμου νερού στη διατροφή σας. Δεν υπάρχουν σύνορα! Ωστόσο, η περίσσεια απομακρύνεται από το σώμα πολύ γρήγορα μαζί με τις πρησμένες περιοχές.

Εκτός από τον κίνδυνο αφυδάτωσης, η απώλεια βάρους όταν εκκρίνονται υγρά είναι γεμάτη με άμεση επιστροφή οιδήματος μετά τη διακοπή της χρήσης διουρητικών. Εάν το σώμα στερείται νερού, θα το μαζέψει με τα πρώτα ποτήρια και θα τα βάλει πίσω στη θέση του.

Αυξημένη θερμοκρασία σώματος

Μέθοδοι για την απώλεια βάρους σε μια εβδομάδα στο σπίτι

Σε αντίθεση με την καφεΐνη, η οποία διεγείρει τον μεταβολισμό της αδρεναλίνης, η θερμογένεση το κάνει αυτό αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματος. Οι καυτές κόκκινες πιπεριές είναι ένα κλασικό παράδειγμα προϊόντος σε αυτήν την κατηγορία.

Ειδικά συμπληρώματα καύσης λίπους προστίθενται σε εκχυλίσματα διαφόρων τύπων πιπεριού για αύξηση του ιδρώτα και αύξηση του ρυθμού απελευθέρωσης λίπους. Το ίδιο το πικάντικο φαγητό λειτουργεί επίσης ως καλό καταστροφικό λίπους. Στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου το μενού των ανθρώπων αποτελείται από έντονα πιπεριά και πικάντικα πιάτα, δεν υπάρχουν προβλήματα με την παχυσαρκία.

Πρέπει μόνο να ληφθεί υπόψη ότι το πικάντικο φαγητό είναι πολύ ερεθιστικό για το γαστρικό βλεννογόνο. Και όσο πιο ενεργά εκδηλώνεται, τόσο πιο άδειο είναι το στομάχι. Επομένως, δεν συνιστάται να ακουμπάτε πιπέρι κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Γιατί οι εβδομαδιαίες δίαιτες είναι αναποτελεσματικές για την απώλεια βάρους;

Πιο συγκεκριμένα, είναι αποτελεσματικά μόνο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Θεωρητικά, μπορείτε να λιμοκτονούν και να αφυδατώνουν μέχρι να χάσετε ένα σημαντικό βάρος στο σύντομο χρονικό διάστημα που οδηγεί στις διακοπές σας. Το κύριο πράγμα εδώ είναι ότι οι διακοπές σας δεν είναι αρκετές. Και στο τέλος μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε στην αρχική κατάσταση ή ακόμα και να προσθέσετε λίγο!

Είναι εύκολο να προβλεφθεί ότι το υπερβολικό βάρος θα επιστρέψει σίγουρα. Επειδή μόλις λάβετε την απόφαση να χάσετε βάρος και να αρχίσετε να το εφαρμόζετε, προκαλεί πολύ άγχος στο σώμα σας. Δεν αποτελεί έκπληξη, μετά το τέλος του γρήγορου, αρχίζει να γεμίζει απότομα τα αποθέματά του.

Το σώμα δεν θα μπορεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες διαβίωσης με μια βραχυπρόθεσμη ακραία δίαιτα.

γρήγορες δίαιτες απώλειας βάρους σε μια εβδομάδα

Επομένως, μια δραστική απώλεια βάρους είναι πάντα αναπόφευκτη όταν κερδίζετε βάρος, μερικές φορές ακόμη και με ένα σύνολο νέων κιλών. Είναι η φυσική άμυνα του σώματός σας ενάντια στο πιθανό μελλοντικό άγχος.

Η ταχεία απώλεια όγκου έχει επίσης αρνητική επίδραση στο δέρμα σας. Απλώς δεν προσαρμόζεται στο μειωμένο λίπος. Το χαλάρωμα του δέρματος είναι απίθανο να προσθέσει αισθητική πινελιά στο βλέμμα σας.

Πόσο επικίνδυνες απότομες αλλαγές στον όγκο του σώματος είναι γνωστές σε έγκυες γυναίκες που αναπτύσσουν ραγάδες στην κοιλιά καθώς μεγαλώνουν.

Εναλλακτική εργασία

Ας συνοψίσουμε. Οι δίαιτες απώλειας βάρους 10 κιλά την εβδομάδα έχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Θα κερδίσετε αναπόφευκτα τα κιλά που χάσατε και η εμφάνιση αφήνει πολύ επιθυμητή λόγω της μεγάλης απώλειας μυϊκού ιστού και χαλάρωσης του δέρματος.

Οποιαδήποτε πραγματικά αποτελεσματική διατροφή είναι μακροπρόθεσμη και ισορροπημένη. Για να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για την ασφαλή απώλεια βάρους και τη συντήρηση του μέγιστου μυϊκού ιστού, θα πρέπει επίσης να είστε σωματικά δραστήριοι. Αποτρέπουν το σώμα από το διαχωρισμό από τους μυς και καταναλώνουν πολύ περισσότερες θερμίδες. Αυτό θα σας επιτρέψει να μην περιορίσετε τη διατροφή σας τόσο πολύ χωρίς να εκθέσετε το σώμα σε υπερβολικό άγχος. Κάθε φάρμακο καύσης λίπους είναι επίσης πολύ πιο αποτελεσματικό με τη σωματική δραστηριότητα.