Τι θα μετρήσει το αποτέλεσμα αδυνάτισμα;

Καταλαβαίνω τι συμβαίνει; Που δεν έχουν κατάθλιψη, το γεγονός ότι δεν υπάρχει φόβος για το φαγητό, που αύξησε σημαντικά την αυτοεκτίμηση, όχι το αποτέλεσμα.

Πολύ λίγα κιλά έχει χάσει για ένα μήνα, μόνο δύο...

Για να χάσετε βάρος με κάθε κόστος!;

Περιορισμός

Και μερικές φορές και το αντίστροφο. Γυναίκα πόσιμο διουρητικά, καθαρτικά, κάθεται σε μια φαγόπυρο, το οποίο δεν είναι ακόμη και το μαγείρεμα και το φαγητό, απλώς βρασμένα σε νερό.

Είναι χλωμή, ίσα που σέρνει τα πόδια του. Αλλά κλίμακες για δύο εβδομάδες, μειώθηκε όσο το 4 κιλά.

Το αποτέλεσμα; Κατά τη γνώμη μου, όχι, ακόμη περισσότερο από αυτό, είναι σημαντικά χειρότερο από το μηδέν. Αλλά πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου και ακόμα και το φθόνο. Wow, τέσσερα κιλά σε δύο εβδομάδες! Ποια είναι η επίδραση, τι τρομερή δύναμη της θέλησης!

Και τότε το ερώτημα είναι, τι θα πρέπει να μετρηθεί το αποτέλεσμα της αδυνάτισμα; Και ποιο είναι το αποτέλεσμα θα πρέπει να θεωρείται καλή και το οποίο είναι κακό;

Η απώλεια βάρους. Τα κριτήρια επιτυχίας. Το πραγματικό και το φανταστικό

Παραδοσιακά, τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους μετρήθηκαν και συνεχίζουν να μετρούν μόνο σε κιλά και σε εκατοστά. Πάρτε οποιαδήποτε διαφήμιση – "Εγγύηση αποτελέσματα 8 κιλά σε ένα μήνα!", "Θα χάσετε βάρος, τουλάχιστον 6 κιλά σε δύο εβδομάδες!", "Θα χάσετε κιλά και εκατοστά όγκο το ένα μετά το άλλο!".

Σε συζητήσεις με φίλους, γνωρίζοντας ότι κάποιος έχασε 20 κιλά, είμαστε συγκλονισμένοι από το αποτέλεσμα, θα εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να το κάνει, και είναι έτοιμη αύριο να ισχύει για τον εαυτό σας. Αν μάθουμε ότι η απώλεια βάρους ανήλθε σε 6 ή 8 kg, ας πούμε, "Ναι, καλά, αλλά, βλέπετε, δεν είναι τριάντα, και ούτε καν 20". Και αρκετά επιπόλαια, πιστεύουμε ότι η απώλεια βάρους κατά 1-2 κιλά ανά μήνα.

Η ιστορία της απώλειας βάρους Νατάσα

Λίρες και ίντσες, τα υπόλοιπα δεν μας ενδιαφέρουν. Αλλά έριξε το βάρος δεν έχει πάντα να μας δώσει αυτό που περιμένουμε από αυτούς.

Εδώ είναι η ιστορία ενός από τους ασθενείς μου. Έτσι, η Νατάσα Μ., 18 ετών, 178 εκατοστά σε ύψος, 102 kg βάρος. Το υψηλό, το πλήρες και κατά την πληρότητα του λεπτή και όμορφη κοπέλα. Το πρώτο πράγμα είναι η απώλεια βάρους ήταν πολύ καλή. Μήνα για τρεις ή τέσσερις Νατάσα έχασε 20 κιλά και ήρθε κοντά στο σήμα του 80 kg. Στη συνέχεια, η απώλεια βάρους είναι στάσιμη, και για ένα μήνα θα σήμανση χρόνου κιλά εδώ και εκεί.

Και όταν είναι στο γραφείο μου, μπροστά από έναν καθρέφτη, κριτικά, εξετάζοντας την εικόνα της και είπε λυπημένα: "Τι εκατό ογδόντα. Ίδιο πράγμα!". Αυτό είναι! Ελπίζοντας με την απώλεια βάρους για να λύσει τα δικά τους προβλήματα και να βρουν λύσεις, φυσικά, η Νατάσα ήταν απελπισμένος.

Νομίζω ότι και η πιο αργή μείωση σε βάρος τον τελευταίο μήνα των σπουδών μας οφείλεται σε αυτό. Μετά από όλα, αν δεν αλλάξει κάτι προς το καλύτερο (εκατό, ογδόντα!), ποιο είναι το σημείο να προσέχετε τη διατροφή σας, την άσκηση, να περιορίσει τα γλυκά, και ούτω καθεξής;

Ήταν πριν από 12 χρόνια. Και τότε, όπως και οι περισσότεροι από τους ασθενείς μου, το πιο σημαντικό κριτήριο διαπιστωθεί επίδραση στο ποσό της απώλειας βάρους. Αλλά αυτή η περίπτωση ήταν ίσως ένα από τα πρώτα που μου έκανε την ερώτηση αυτή την προσέγγιση.

Εάν η κύρια κιλά, γιατί η Νατάσα δεν είναι ευτυχισμένος; Τόσο από το ίδιο το βάρος δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα!

Ο ασθενής μου τότε έπρεπε να περάσουν μερικές εβδομάδες για να καταλάβει τι τον περιμένει, Νατάσα αδυνατίσματος και δεν είναι σε θέση να;

Αποδείχθηκε ότι το κύριο πρόβλημα των ασθενών μου, να νιώθεις άσχημα, ή σαν ένας ψυχολόγος θα έλεγε, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ίσως ο λόγος για αυτό ήταν εμφανές σημάδι στο πρόσωπό της, ίσως, όπως είναι συχνά η περίπτωση, η πληρότητα έχει αναπτύξει αργότερα ως αντίδραση στην υπερκατανάλωση τροφής, όταν η τροφή είναι απαραίτητη για την άνεση και την "θεραπεία" συναισθήματα για την εμφάνιση τους;

Γι ' αυτό ήταν ότι περιορίζοντας τη διατροφή σας και ακόμη και να χάσουν βάρος, η ασθενής μου, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να απαλλαγούμε από μειωμένη εχθρική στάση. Ως εκ τούτου, η κατάθλιψη, και να επιβραδύνει την απώλεια βάρους, και την απειλή της επικείμενης κατάρρευσης.

Τώρα που η αιτία δεν έχει βρεθεί, έχουμε επικεντρωθεί στην διόρθωση της αυτο-αξιολόγησης. Συνήθως είμαστε όλοι λίγο υποτιμημένη. Όλοι έχουμε έλλειψη ευαισθητοποίησης από τα χαρακτηριστικά τους, την μοναδικότητα, την έλλειψη αίσθησης της ζωής του, του σώματός του.

Φυσικά, η Νατάσα δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Φαινόταν να της ότι είναι άσχημη, αλλά τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ είναι, δεν ξέρω. Δεν θα κουράσω τον αναγνώστη με τις περιπλοκές της ψυχολογικής εργασίας. Φυσικά, δεν είναι πάντα φαίνεται να είναι τόσο εύκολη και επιτυχημένη, αλλά στην περίπτωση της Νατάσα πήγε καλά, η συμπεριφορά της ήταν αρκετά γρήγορος για να αλλάξει προς το καλύτερο. Και αμέσως επηρεάζονται τα αποτελέσματα της απώλειας βάρους. Τον επόμενο μήνα η Νατάσα, που δεν είναι ιδιαίτερα στράγγισμα του, έχασε πέντε κιλά.

Να θυμάσαι: γιατί χάνουμε βάρος, αλήθεια;

Μέση

Πράγματι, δεν χάνουμε βάρος να είναι λεπτές και όχι απλά να ζυγίζουν λιγότερο από ό, τι κάνω τώρα. Ελπίζουμε να χάσουν βάρος, να αποκτήσουν μια νέα ποιότητα, για να επιτύχει την κατάσταση της αρμονίας και της ευτυχίας. Αλλά αυτά τα συναισθήματα δεν εξαρτώνται μόνο από κιλά. Και έτσι, για να μετρήσει το αποτέλεσμα μόνο το βάρος, θεωρούν ότι το περισσότερο βάρος έχει φύγει, τόσο το καλύτερο, και το πιο σημαντικό, να οικοδομήσουμε τη δική μας τακτική για την απώλεια βάρους, θεμελιωδώς λάθος. Και εδώ είναι γιατί...

Η απώλεια βάρους. Η κοινή λογική και μια πλήρη έλλειψη

Τέτοιες τακτικές είναι επικίνδυνα για την υγεία, διότι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να τηρούν πολύ αυστηρή δίαιτα και να βασανίζεις τον εαυτό σου προπονήσεις. Αυτό οδηγεί στη χρήση της έκθεσης, καμία σχέση με την απώλεια βάρους δεν έχει, αλλά σε βάρος του αποστράγγιση, που οδηγούν σε βραχυπρόθεσμη μείωση του βάρους. Οι άνθρωποι κάθονται στη σάουνα, να ασκηθούν σε ζεστά ρούχα, προσπαθώντας να προκαλέσει μεγαλύτερη εφίδρωση, χρήση διουρητικών και καθαρτικών για να δείτε το νούμερο στη ζυγαριά λιγότερο από την προηγούμενη μέρα.

Αλλά η πείνα επικίνδυνη μείωση της ασυλίας και, ως ελάχιστο, την ανάπτυξη του κρυολογήματος και του σχηματισμού λίθων στη χοληδόχο κύστη, την ανάπτυξη ή την επιδείνωση γαστρίτιδα και γαστρικό έλκος και δωδεκαδακτυλικό έλκος. Η χρήση του κλύσματα και καθαρτικών μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της άτονες ή σπαστική κολίτιδα.

Αυτή η τακτική αυξάνει δραματικά την πιθανότητα της αποτυχίας και της πρόωρης λήξης της προσπάθειας. Επειδή είναι άμεσα με στόχο την ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ της ΠΟΙΌΤΗΤΑΣ της ΖΩΉΣ. Η πείνα, η έλλειψη νερού, υπερβολική κόπωση από τις εξαντλητικές προπονήσεις! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχτούν κάθε μέρα. Μόλις την αναστολή της απώλειας βάρους, ο πόνος και τα βάσανα χάνουν το νόημά τους, και η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Αλλά μετά την κατάρρευση συχνά παρατηρείται υπερκατανάλωση τροφής και την ανεξέλεγκτη αύξηση του βάρους στην αρχική, και σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Τακτικές "βάρος με κάθε κόστος" γίνεται συχνά η αιτία για άλλον ένα γύρο της αύξησης του βάρους.

Σε αυτή την παραδοσιακή προσέγγιση, ακούγοντας όλα τα είδη της διαφήμισης για 10-15 κιλά σε ένα μήνα, δεν συμφωνούμε σχετικά με τη μεθοδολογία, που δίνει κατά τη γνώμη μας, μια μικρή επίδραση, ας πούμε, 2-3 κιλά ανά μήνα. Ακόμη και αν το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να επιτευχθεί χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, και υπόσχεται να είναι επίμονη.

Τέλος, το πιο σημαντικό πράγμα. Τακτικές "βάρος με κάθε κόστος" είναι αντίθετη με τις μοντέρνες ιδέες για τη φύση των υπέρβαρων και τρόπους για την επίλυσή του. Οι περισσότεροι επιστήμονες σήμερα θεωρούν ως τους κύριους λόγους για τα επιπλέον κιλά δεν είναι το μόνο "πάνω-διατροφή" ή "λάθος διατροφική συμπεριφορά" και το είδος της ανισορροπίας μεταξύ της διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας και/ή αύξηση του ρόλου της διατροφής ως παράγοντα που προστατεύει από το άγχος, φέρνει τη χαρά και την ψυχαγωγία.

Βασική αρχή της απώλειας βάρους

Αλτήρα

Με αυτό το όραμα πρόβλημα βασική αρχή της απώλειας βάρους – είναι περίπλοκο και το πιο σημαντικό, προσεκτική προσέγγιση – μέτρια διατροφικούς περιορισμούς, σε συνδυασμό με την τονωτική ασκήσεις, συν κάποια έκθεση για να σας βοηθήσει να μείνετε σε σαφή, θετική διάθεση – βελτίωση του ύπνου, με τα πόδια, μασάζ, ένα ωραίο μπάνιο ή ντους. Για να δημιουργήσετε μια θετική διάθεση, τα συναισθήματα της συμμετοχής, για μια πιο σαφή κατανόηση του κίνητρο, αρκετά συχνά θέλετε να εργαστείτε με έναν ψυχολόγο ή θεραπευτή. Και αν αυτό το έργο είναι επιτυχής, η διαδικασία της απώλειας του βάρους είναι πολύ πιο εύκολη. Συμφωνώ, καλή διάθεση, τόσο απαραίτητη για την επιτυχή απώλεια βάρους είναι αρκετά δύσκολο, αν το άτομο να βασανίζεις τον εαυτό σου με την πείνα, τον αθλητισμό, και ακόμη και τη λήψη καθαρτικών.

Και εδώ, πρέπει να συμφωνήσουμε ότι ένα καλό αποτέλεσμα είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει, χωρίς καμία ψυχο-συναισθηματικές και σωματικές ταλαιπωρίες. Και το δεύτερο ερώτημα, πόσοι από εσάς έπεσε κιλά. Πράγματι, ενώ χρησιμοποιούνται μόνο αυτές οι επιπτώσεις που από μόνα τους έδωσε κάποιο όφελος. Δεν αμφιβάλλω ότι το αποτέλεσμα θα είναι σταθερά διατηρηθεί. Μετά από όλα, δεν έλαβε στον αγώνα, και σε ενότητα με τον εαυτό του, που λαμβάνεται μέσω μόνιμη αλλαγή του τρόπου ζωής, που οδήγησε στην παχυσαρκία, μια νέα, πιο ενεργητικός και πιο ευγενικός με τον εαυτό σου. Αυτός ο τρόπος ζωής είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε διατηρήσεις το βάρος σου ή περαιτέρω μείωση.

Από τον τρόπο, είναι απαραίτητο να εξετάσει το συνδυασμό της τακτικής για συμβιβασμό. Σαν διουρητικό και το φαγόπυρο, ακόμη και στο δικό τους βάρος και όχι για πολύ, μπορείτε να χάσετε πολλά κιλά. Και μέσα από αυτή μας την αγάπη για τον εαυτό και την ήπια στάση λίγο. Δεν συμφωνώ! Έτυχε να δω, όταν εφαρμόσετε αυτήν την τακτική και 5 και 7 κιλά σε ένα μήνα! Και αρκετά συχνά.

Και μια τελευταία σκέψη. Αν η αύξηση στην αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, την έκρηξη της ενέργειας και δημιουργική δύναμη, την αίσθηση του ελέγχου της κατάστασης, η αίσθηση της ελευθερίας από τις δίαιτες και τους περιορισμούς καταφέρνεις και χωρίς καμία αλλαγή στο βάρος του, είναι επίσης ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αν και από την άποψη όλων των αδυνατίσματος παραδόσεις, είναι ίση με το μηδέν.

Μια άλλη ιστορία της απώλειας βάρους

Εδώ είναι η ιστορία απώλεια βάρους άλλο ένα από τους ασθενείς μου. Παρά το φυσιολογικό βάρος (58 κιλά και το ύψος μετρητή εβδομήντα) Τόνια αγωνίστηκε προσπαθούν να χάσουν βάρος. Να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι με πόνεσε 2-3 κιλά που "λοιπόν, δεν είχα καταφέρει να χάσω". Παρά τα καταφέρει, αλλά μόνο με πολύ αυστηρή διατροφή και καθημερινές προπονήσεις στο γυμναστήριο. Αλλά ήταν αρκετό για να χαλαρώσετε λίγο, το βάρος γύρισε και απείλησε να πάει υψηλότερα. Όταν η Τόνια ζήτησε βοήθεια, η ζωή της ήταν μια συνεχής "κάθεται" σε μια διατροφή με σπάνια παύσεις (γενέθλια, γιορτές), για την οποία αυτοί οι φτωχοί 2-3 κιλά που έχει αποκτηθεί πίσω. Ο φόβος μπροστά του, μπροστά του, όπως φάνηκε, ανεξέλεγκτη όρεξης, φόβος για το μέλλον, στο οποίο είδε τον εαυτό της σίγουρα χοντρή και άσχημη. Ο βασικός μου στόχος σε αυτή την περίπτωση ήταν να σπάσουμε αυτό το φαύλο κύκλο – "κάθεται" σε μια διατροφή, βάρος απώλειας, βλάβης, συσσώρευση βάρους.

Προσφέρθηκα Ήχο πρώτα, μάθετε πώς να ΜΗΝ πάρει το ΛΊΠΟΣ. Δεξιά, η οποία λογικό είναι να ακολουθήσετε μια δίαιτα και να υποφέρουν, αν ακόμα δεν μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα; Τον τόνο είχε να σιγουρευτείτε για να διατηρήσει την απώλεια βάρους δεν χρειάζονται απαγορεύσεις. Το μόνο που απαιτείται είναι να μειώσει ελαφρά την περιεκτικότητα σε εδώδιμα λίπη και γλυκά, τρώει συχνά και εύλογα αφορούν τα κεράσματα. Αντί για εξαντλητικές προπονήσεις πολύ καλύτερη βοήθεια βόλτες, αναζωογονητική άσκηση και υγιεινό περίπατο. Και αντί να εχθρότητα και συνεχή μάχη με τον εαυτό σου, είναι καλύτερα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας απαλά, με αγάπη, και να μείνετε σε μια θετική διάθεση.

Ένα μήνα αργότερα, ο ασθενής μου μού είπε: "Ξέρεις, γιατρέ, αποφάσισα να μην το μαρτύριο – 58 κιλά με ύψος ιδανικό βάρος. Και τώρα ξέρω πώς να τη διατηρήσει, ειδικά χωρίς να καταπονείτε και χωρίς ταλαιπωρία. Σας ευχαριστώ!". Πιστέψτε με, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.