Απώλεια βάρους: τα οφέλη και τους κινδύνους

Να σκεφτόμαστε την απώλεια του βάρους, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ζητά μια λογική ερώτηση: ποια είναι τα οφέλη που θα φέρει και πώς μπορεί να είναι επιβλαβές; Στον κόσμο των ζώων, η διαδικασία της απώλειας βάρους είναι σχεδόν πάντα κακό, γιατί είναι μια απειλή για τη ζωή του ένα ζωντανό ον. Ωστόσο, στον άνθρωπο, η κατάσταση είναι διαφορετική – η αφθονία και η διαθεσιμότητα των τροφίμων έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι υπέρβαροι, και μέρος του οποίου είναι η παχυσαρκία. Έτσι, στην περίπτωση αυτή, το αδυνάτισμα μπορεί να είναι δικαιολογημένη, καθώς θα οδηγήσει στην ενίσχυση της υγείας και την παράταση της ζωής. Έτσι, ποιο είναι το όφελος και η βλάβη μπορεί να μας φέρει αδυνάτισμα;

αδυνάτισμα

Το κακό απώλεια βάρους

Αδυνατίσματος απώλεια βάρους – είναι διαφορετικά. Σε μία περίπτωση μπορεί να είναι χρήσιμο, και την άλλη να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη προβλήματα υγείας.

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι επιβλαβής αν:

  • Πολύ απότομη απώλεια βάρους (δίαιτα, σκληρό) – το πιο δύσκολο είναι η δίαιτα, τόσο περισσότερο φορτίο στο σώμα και η μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα βλαβών και η επαναφορά στο προηγούμενο βάρος.
  • Απώλεια βάρους για την αθλητική τους στόχους της – αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα bodybuilders που όχι μόνο θα μειώσει δραματικά το βάρος, αλλά και ιδιαίτερα την αφυδάτωση και την φορολόγηση των οργάνων και συστημάτων με τη λήψη ισχυρών φαρμακευτικών προϊόντων.
  • Αυστηρός περιορισμός ή απαγόρευση ορισμένων θρεπτικών συστατικών – υπάρχουν πολλές δίαιτες που περιορίζουν ή να απαγορεύουν την κατανάλωση του κάθε θρεπτικό συστατικό, π. χ. υδατάνθρακες και/ή λίπη. Αυτές περιλαμβάνουν πρωτεΐνες διατροφή χωρίς υδατάνθρακες, λίπος και άλλα διατροφής. Για παράδειγμα, η απαγόρευση της κατανάλωσης των λιπών που οδηγεί σε διαταραχή του ενδοκρινικού συστήματος και μείωση της παραγωγής ορμονών. η κατανάλωση ορισμένων πρωτεϊνών υποβαθμίζουν σοβαρά το ήπαρ και τα νεφρά, και τους προκαλεί τοξική δηλητηρίαση.
  • Χρήση φαρμάκων και Συμπληρωμάτων διατροφής για την απώλεια βάρους – την οποιαδήποτε χρήση των φαρμάκων και τα συμπληρώματα διατροφής για την απώλεια βάρους μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες για την υγεία. Επιπλέον, αυτό δεν θα λύσει η αιτία για την παχυσαρκία, την κακή διατροφή και την υπερβολική θερμίδες, και η πλειοψηφία γενικά δεν έχει καμία επίδραση στο βάρος. Ωστόσο, μπορούν να έχουν μια σειρά από αντενδείξεις και παρενέργειες.

Χρησιμοποιήστε την απώλεια βάρους

Παρά την παρουσία πιθανή βλάβη υγείας αδυνατίσματος, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εμφανίζεται μόνο σε περίπτωση λάθος προσέγγιση στο θέμα και παραδοχές από τα παραπάνω σφάλματα. Με τη σωστή προσέγγιση και την κατανόηση της διαδικασίας, δεν παραβιάσεις στο σώμα δεν παρατηρείται, αλλά, αντίθετα, την ενίσχυση της υγείας και τη μείωση των επιβαρύνσεων σε όργανα και συστήματα.

  • Μειώνοντας το φορτίο στις αρθρώσεις – επιπλέον βάρος βάζει περαιτέρω πίεση στις αρθρώσεις, ειδικά αν το άτομο δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό. Αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις για προβλήματα στις αρθρώσεις (αρθρίτιδα, αρθροπάθεια) στο μέλλον. Εν τω μεταξύ, που μειώνει το βάρος για μια άνετη με το σώμα σας επιτρέπει να αναβάλουν ή ακόμη και να το αποφύγει.
  • Μείωση της επιβάρυνσης για τα εσωτερικά όργανα , το σχηματισμό του υπερβάλλοντος βάρους μιλάει για κανονικό φαγητό, τότε υπάρχει αυξημένη κατανάλωση θερμίδων. Στην πραγματική ζωή αυτό εκδηλώνεται με την κατανάλωση περίσσεια ή/και το ανθυγιεινό φαγητό, το οποίο βάζει ένα αυξημένο φορτίο σε όλα τα όργανα και συστήματα του σώματος, τα οποία στο μέλλον θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές παθολογικές καταστάσεις όπως ο διαβήτης. Φέρνοντας τη διατροφή σας, προκειμένου και η απώλεια βάρους σε φυσιολογικά βοηθήσει να αποφύγετε αυτό το φορτίο και εμποδίζει την ανάπτυξη πολλών ασθενειών.
  • Βελτιωμένη ορμονικά επίπεδα – σε πρόσφατα άρθρα δεν αναφέρεται η έρευνα σχετικά με το θέμα του υπερβολικού βάρους και της διατροφής από το επίπεδο του σεξ και αναβολικές ορμόνες. Το επιπλέον βάρος αναστέλλει τη σύνθεση αυτών των ορμονών στο σώμα, που οδηγεί σε σοβαρές ορμονικές διαταραχές. Για παράδειγμα, οι άνδρες με υπερβολικό βάρος έχουν γυναικεία χαρακτηριστικά, επειδή η σύνθεση της τεστοστερόνης μειώνεται και το επίπεδο των γυναικείων ορμονών (οιστρογόνα), γίνεται αυξημένα.
  • Η βελτίωση της υγείας και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας
  • Βελτίωση της αισθητικής ομορφιάς του σώματος και της ελκυστικότητας

Τα σωστά συμπεράσματα

Έτσι, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι επιβλαβής μόνο σε περίπτωση λανθασμένης καθεστώς διατροφής, καθώς και τα φάρμακα και βιολογικά δραστικών ενώσεων. Που είναι, στο προσκήνιο το πώς μπορείτε να χάσετε βάρος. Επηρεάζει όχι μόνο τη βλαπτικότητα από αυτή τη διαδικασία, αλλά, επίσης, την αποτελεσματικότητα και την διαρκή αποτελέσματα.

χρησιμοποιήστε την απώλεια βάρους

Με τη σωστή προσέγγιση και την ανάπτυξη των σωστών συνηθειών, η απώλεια βάρους θα είναι αποτελεσματική και χρήσιμη για την υγεία. Το κύριο όφελος θα είναι η βελτίωση του σώματος, εσωτερικά όργανα και συστήματα, καθώς και στην ευεξία και ψυχολογική ικανοποίηση με την αισθητική του σώματος και αύξηση της ελκυστικότητας.